top of page
Expozitie 7.jpg

Romulus Ladea

Expoziție Aniversară | Curator: Florin Gherasim

11 - 30 mai 2021

ora 11:00 - 18:00

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, omagiază, printr-o EXPOZIȚIE ANIVERSARĂ,  viața și creația sculptorului Romulus Ladea, personalitate marcantă a culturii naționale, la împlinirea a 120 de ani de la naștere.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea și va fi deschisă publicului în perioada 13 - 30 mai 2021. Deschiderea oficială va avea loc in data de 17 mai, ora 12, marcând ziua de naștere a artistului. Vor fi prezenți domnii Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Lucian Nastasă-Kovacs, director al Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Zmicală Gavrilă, director al Liceului de Arte Vizuale, Negoiță Lăptoiu, istoric de artă, Florin Gherasim, curatorul expoziției. De asemenea, de la București vor veni membrii familiei Ladea: Ana, Ioan, Maria, Ana-Magdalena, Matei, Lidia și Iulia Ladea. 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 – 30 mai 2021, în intervalul orar 10 – 17, de miercuri până duminică inclusiv.

bottom of page